Csokis-banános torta Eta módra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csokis-banános torta Eta módra

Hozzávalók:
Lapokhoz:

  • 10 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 17 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 8 g sütőpor
  • 1 ek olaj
  • 2 ek víz

Krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 zacskó csokis pudingpor
  • 6 dl tej
  • 6 ek cukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 60 dkg banán

Csokimáz:

  • olvasztott csoki
  • olaj
  • margarin

Elkészítése:

Sárga lap hozzávalói: 5 tojás, 10 dkg porcukor, 10 dkg liszt, 4 g sütőpor.

Kakaós lap: 5 tojás, 10 dkg porcukor, 7 dkg liszt, 3 dkg kakaópor, 1 ek olaj, 2 ek víz és 4 g sütőpor.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A cukor másik felét a sárgákkal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet és a sütőport, majd alaposan összekeverjük. A sárgás masszát a habba óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapíros, 26 cm-es tortaformába simítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük. A kakaós lapot ugyanúgy sütjük, csak a sárgákhoz keverjük a vizet és az olajat.

A krémhez a pudingot a szokásos módon elkészítjük, majd kihűtjük. A teavajat és a margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd belekeverjük a pudingot és a kakaóport, majd még tovább keverjük a robotgéppel.

A lapokat ketté vágjuk, így lesz négy lapunk. Összeállítás: kakaós lap, krém, karikázott banán, sárga lap, újabb adag krém, banán, majd így folytatjuk, amíg van a lapokból, krémből és banánból. Annyi krémet hagyjunk, hogy a tortát a végén körbe tudjuk kenni vele. Pár órára hűtőbe tesszük.

Csokimázzal bevonjuk (olvasztott csoki olajjal és margarinnal), majd ízlés szerint díszítjük.