Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokikrémes diótorta recept

Csokikrémes diótorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 4 ek víz
    • 4 ek napraforgó olaj
    • 15 dkg rétesliszt
    • 0,5 tasak sütőpor
    • 15 dkg dió (darált)

    Krém:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 4 dl tej
    • 20 dkg étcsoki
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg cukor

    Díszítés:

    • tejszínhab
    • eper

    Elkészítése:

    Piskóta készítése:

    A diós piskótához a tojássárgákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a dióval.

    A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a diós masszát, majd a sütőporral elkevert lisztet.

    Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük a masszát, és 160 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)

    Krém készítése:

    A krémhez a pudingot felfőzzük a tejjel, még melegen hozzáadjuk a darabokra tört csokoládét, és felolvadásig kavargatjuk. Ezután hozzáadjuk a vajat, a cukrot, és jól kikeverjük. Amikor teljesen kihűlt, habosra keverjük.

    A kihűlt tortalapot félbe vágjuk, megkenjük a krém felével, majd a tetejét és oldalát is megkenjük. Félbevágott eperszeletekkel, és/vagy tejszínhabbal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá