Csokikrémes diótorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 4 ek víz
- 4 ek napraforgó olaj
- 15 dkg rétesliszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 15 dkg dió (darált)
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 20 dkg étcsoki
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
Díszítés:
- tejszínhab
- eper
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A diós piskótához a tojássárgákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a dióval.
A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a diós masszát, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük a masszát, és 160 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
Krém készítése:
A krémhez a pudingot felfőzzük a tejjel, még melegen hozzáadjuk a darabokra tört csokoládét, és felolvadásig kavargatjuk. Ezután hozzáadjuk a vajat, a cukrot, és jól kikeverjük. Amikor teljesen kihűlt, habosra keverjük.
A kihűlt tortalapot félbe vágjuk, megkenjük a krém felével, majd a tetejét és oldalát is megkenjük. Félbevágott eperszeletekkel, és/vagy tejszínhabbal díszítjük.