Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítése:
A diós piskótához a tojássárgákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a dióval.
A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a diós masszát, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük a masszát, és 160 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
A krémhez a pudingot felfőzzük a tejjel, még melegen hozzáadjuk a darabokra tört csokoládét, és felolvadásig kavargatjuk. Ezután hozzáadjuk a vajat, a cukrot, és jól kikeverjük. Amikor teljesen kihűlt, habosra keverjük.
A kihűlt tortalapot félbe vágjuk, megkenjük a krém felével, majd a tetejét és oldalát is megkenjük. Félbevágott eperszeletekkel, és/vagy tejszínhabbal díszítjük.