Csokikrémes diótorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 4 ek víz
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 15 dkg rétesliszt
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 15 dkg dió (darált)

Krém:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 20 dkg étcsoki
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor

Díszítés:

  • tejszínhab
  • eper

Elkészítése:

Piskóta készítése:

A diós piskótához a tojássárgákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a dióval.

A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a diós masszát, majd a sütőporral elkevert lisztet.

Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük a masszát, és 160 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)

Krém készítése:

A krémhez a pudingot felfőzzük a tejjel, még melegen hozzáadjuk a darabokra tört csokoládét, és felolvadásig kavargatjuk. Ezután hozzáadjuk a vajat, a cukrot, és jól kikeverjük. Amikor teljesen kihűlt, habosra keverjük.

A kihűlt tortalapot félbe vágjuk, megkenjük a krém felével, majd a tetejét és oldalát is megkenjük. Félbevágott eperszeletekkel, és/vagy tejszínhabbal díszítjük.