Csoki torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 12 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 ek cukor
- 12 ek púpozott liszt
- 2 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 csipet só
Krémhez:
- 4 ek. kakaópor
- 20 dk ét csoki
- 700 ml tejszín
- fél csomag habfixáló
Elkészítése:
Kettő piskótát sütünk, ehhez 6 tojássárgáját, 1 cs. vaníliás cukorral és 6 ek cukorral habosra keverünk. 6 ek. lisztet 1 cs sütőporral és egy csipet sóval összekeverünk. A tojások fehérjét kemény habbár verjük. A tojássárgás masszához adjuk a lisztes keveréket majd óvatosan bele dolgozzuk a felvert habot. 26 cm-es tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 200 fokon 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni. A leírtak alapján elkészítjük a másik piskótát is.
Elkészítjük a krémet. A tejszínt a habfixálóval jól felverjük, a csokit vízgőz felett felolvasztjuk és bele keverjük a kakaóport. Utána bele rakjuk a tejszínhabba.
A piskótákat ketté vágjuk egyenként megkenjük a krémmel és egymásra helyezzük. A maradék krémmel bevonjuk a tetejét és az oldalát.
1-2 órára tegyük hűtőbe hogy megdermedjen rajta a krém.
Tipp:
Egy kis tejszínhabbal díszíthetjük a tetejét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »