Csoki torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 12 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 ek cukor
- 12 ek púpozott liszt
- 2 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 csipet só
Krémhez:
- 4 ek. kakaópor
- 20 dk ét csoki
- 700 ml tejszín
- fél csomag habfixáló
Elkészítése:
Kettő piskótát sütünk, ehhez 6 tojássárgáját, 1 cs. vaníliás cukorral és 6 ek cukorral habosra keverünk. 6 ek. lisztet 1 cs sütőporral és egy csipet sóval összekeverünk. A tojások fehérjét kemény habbár verjük. A tojássárgás masszához adjuk a lisztes keveréket majd óvatosan bele dolgozzuk a felvert habot. 26 cm-es tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 200 fokon 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni. A leírtak alapján elkészítjük a másik piskótát is.
Elkészítjük a krémet. A tejszínt a habfixálóval jól felverjük, a csokit vízgőz felett felolvasztjuk és bele keverjük a kakaóport. Utána bele rakjuk a tejszínhabba.
A piskótákat ketté vágjuk egyenként megkenjük a krémmel és egymásra helyezzük. A maradék krémmel bevonjuk a tetejét és az oldalát.
1-2 órára tegyük hűtőbe hogy megdermedjen rajta a krém.
Tipp:
Egy kis tejszínhabbal díszíthetjük a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »