Csoki torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához :
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje - 15 dkg dió
- 5 evőkanál cukor
- fél kávéskanál sütőpor
Krémhez:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 10 dkg cukor
- 1 csomag csokis pudingpor
- 5 dkg kakaó
- 4 dl tej
- 20 dkg vaj
- Likőr a lapok kenéséhez
Díszítéshez:
- 25 dkg eper
- 1 tábla étcsoki
- 1 tábla fehér csoki
- színes cukor gyöngyök
- tejszínhab
Elkészítése:
Tojások fehérjéből habot verünk és bele keverjük a cukrot a diót és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tortaformában 3 lapot sütünk belőle.
Tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzá adjuk a kakaót, a pudingport és csomó mentes keverés után felöntjük a tejjel. Lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle folyamatos kevergetés mellett. Még forrón hozzá adjuk a vajat és simára keverjük vele, utána hűvös helyre tesszük.
A lapokat megkenjük a likőrrel (én most áfonyát használtam), majd rá a krém. Befedjük a második lappal, rákenjük a krémet, majd rátesszük az utolsó lapot. Az egészet bevonjuk felvert tejszínnel és ízlés szerint díszítjük. Én a képen többféle csokiba mártott eperrel díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

