Csoki torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához :
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg dió
- 5 evőkanál cukor
- fél kávéskanál sütőpor
Krémhez:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg cukor
- 1 csomag csokis pudingpor
- 5 dkg kakaó
- 4 dl tej
- 20 dkg vaj
- Likőr a lapok kenéséhez
Díszítéshez:
- 25 dkg eper
- 1 tábla étcsoki
- 1 tábla fehér csoki
- színes cukor gyöngyök
- tejszínhab
Elkészítése:
Tojások fehérjéből habot verünk és bele keverjük a cukrot a diót és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tortaformában 3 lapot sütünk belőle.
Tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzá adjuk a kakaót, a pudingport és csomó mentes keverés után felöntjük a tejjel. Lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle folyamatos kevergetés mellett. Még forrón hozzá adjuk a vajat és simára keverjük vele, utána hűvös helyre tesszük.
A lapokat megkenjük a likőrrel (én most áfonyát használtam), majd rá a krém. Befedjük a második lappal, rákenjük a krémet, majd rátesszük az utolsó lapot. Az egészet bevonjuk felvert tejszínnel és ízlés szerint díszítjük. Én a képen többféle csokiba mártott eperrel díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »