Csodatorta recept

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- 3 ek étkezési keményítő
- 1 ek vaníliaízű pudingpor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 ek víz
- 0,5 tasak sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
Díszítés
- színes papírszalag
- 0,5 kg nyers marcipán
- 20 dkg zöld marcipán
Krém
- 1 tasak mandula ízű pudingpor
- 5 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- 2 g zselatin
- víz
Elkészítése:
A 6 darab tojásból, illetve a többi hozzávalóból megsütjük a 24 cm-es piskótát, szép világosra. (A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a vizet, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, a keményítőt, a pudingport, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, és elkeverjük. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.) Előző nap készítsük el, úgy jobban lehet dolgozni vele.
A krémhez a pudingport 5 dkg cukorral 5 dl tejben felfőzzük (3 dl-t forralni kezdünk, a maradék 2 dl-el csomómentesre keverjük, majd a forró tejhez adva besűrítjük a pudingot).
A tejszínt 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, a zselatint 2 evőkanál vízzel felforraljuk. Kicsit lehűtjük, és a habbal elkeverjük.
A mascarponét a maradék cukorral lazán összekeverjük, és a pudingos, tejszínes masszához adagoljuk, hogy egy könnyű, finom állagú krémet kapjunk.
A tortát 3 lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel, bevonjuk kívül is vele.
A nyers marcipánt fólia között kinyújtjuk, és a tortát beborítjuk vele, majd a zöld színűből csillagokat szúrunk ki (a natúrból is), és ezzel díszítjük.
A színes szalaggal átkötjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »