Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseresznyés mascarponés máktorta recept

Cseresznyés mascarponés máktorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    24 cm-es formához:

    Tészta:

    • 300 g mák
    • 120 g liszt
    • 8 g sütőpor
    • 1 citrom lereszelt héja
    • 180 g vaj
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 240 g cukor

    Krém:

    • 500 g mascarpone
    • 4 dl tejföl
    • 250 g cukor
    • 24 g vaníliás cukor
    • 40 g zselatin fix
    • 3 dl habtejszín
    • eperlekvár

    Cseresznyezselé:

    • 500 g cseresznye
    • 150 g cukor
    • 2 lapzselatin

    Tortakeret:

    • 30 g fehér csokoládé
    • 200 g tejcsokoládé

    Elkészítése:

    Zselé készítése:

    A cseresznyét turmixoljuk össze, majd a cukorral tegyük fel főni – főzzük minél sűrűbbre.

    A lapzselatint áztassuk hideg vízbe, majd 5 perc elteltével csavarjuk ki, és adjuk a kész cseresznyéhez.

    Hagyjuk langyosra hűlni, majd öntsük ki sütőpapírra, és terítsük szét.

    Pár napot hagyjuk száradni, amíg fel tudjuk szedni a sütőpapírról. (Ha szeretnénk ezt a folyamatot felgyorsítani, akkor tegyük be a sütőbe száradni.)

    Tészta készítése:

    A mákot, a lisztet, a sütőport és a citromhéjat kavarjuk össze.

    A puha vajat 60 g cukorral kavarjuk habosra, majd adjuk hozzá a tojássárgáját.

    A tojásfehérjét 180 g cukorral verjük kemény habbá, majd forgassuk a vajas keverékhez.

    A mákos keveréket kis adagonként adjuk a vajas alaphoz.

    Előmelegített sütőben, 175°C-on süssük 30 percig, majd 165°C-on 5 percig. (TŰPRÓBA!)

    Krém készítése:

    A krémhez a mascarponét, a tejfölt, a cukrot és a vaníliás cukrot kavarjuk össze, majd adjunk hozzá 20 g zselatin fixet.

    A habtejszínt 20 g zselatin fixszel verjük kemény habbá, majd forgassuk a krémhez.

    Összeállítás:

    A tésztát vágjuk ketté, és tegyük vissza a tortakarikát rá. Kenjük meg eperlekvárral, majd a krém 1/4-ével.

    A zselére tegyük rá a tortakarikát, és vágjuk körbe.

    A körbevágott cseresznyelapot helyezzük a krémre, majd vonjuk be a krém 1/4-ével.

    Helyezzük rá a tészta másik felét, majd egy éjszakára tegyük be a hűtőbe.

    A megmaradt krémből egy keveset tegyünk félre a díszítéshez, és vonjuk be a tortát.

    Tortakeret készítése:

    A csokoládé tortakerethez vágjunk ki a torta kerületénél 5 cm-rel hosszabb sütőpapírt.

    A fehér csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, majd pöttyözzük be a sütőpapírt.

    Ha elkészültek a pöttyök, olvasszuk meg vízgőz felett a tejcsokoládét, és óvatosan, vékony rétegben oszlassuk el a sütőpapíron.

    Várjunk 5 percet, majd helyezzük a torta köré. Legalább 25 percre tegyük a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen, majd óvatosan húzzuk le a sütőpapírt.

    A félretett krémmel díszítsük a torta tetejét.

    A cseresznyés mascarponés máktorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 327 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 29 g
    Zsír: 20 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá