Citromtorta Eta módra recept

Hozzávalók:
Lap:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg cukor
- 16 dkg liszt
- 0,5 mk sütőpor
Krém:
- 15 dkg teavaj
- 10 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás vagy tejszínes pudingpor
- 3 ek cukor
- 3 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 2 citrom leve
- 3 dl habtejszín, vagy 1 cs tejszínhabpor és 3 dl tej
Kenéshez:
- baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon, majd egy kivajazott és lisztezett, 24 cm-es tortaformában készre sütjük (tűpróbát végezzünk!), majd kihűtjük.
A krémhez a pudingport felfőzzük a tejben a 3 ek cukorral, majd kihűtjük. Közben a tejszínt vagy a port felverjük, majd a margarinokat, amik szobahőmérsékletűek, kihabosítjuk alaposan a porcukorral, a pudinghoz keverjük és jól összekeverjük, majd a felvert tejszín felét is hozzáforgatjuk, majd a citromhéjat és levet is.
A kihűlt tésztát három lapba vágjuk, majd az alsó lapot megkenjük vékonyan lekvárral, majd a krém harmadával megkenjük, jön a következő lap, lekvár, krém, majd az utolsó lap. A megmaradt krémmel bevonjuk a torta oldalát és a tetejét is. A megmaradt tejszínhabbal, mandarinnal és lekvárral díszítjük.
Jó étvágyat a tortához!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »