Citromtorta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek cukor
- 1 citrom
- 4 ek liszt
A krémhez:
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 púpos ek liszt
- 2 dl tej
- 1 citrom
Elkészítése:
A tojás sárgákat a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, a lisztet és a felvert tojáshabot. A masszát sütőpapírral bélelt 24 cm-es formában megsütjük, majd ha kihűlt, három lapba vágjuk.
A krémhez a lisztet a tejjel simára keverjük, majd sűrűre főzzük és még melegen hozzákeverjük a reszelt citromhéjat. Kevergetve kihűtjük és hozzáadjuk a citrom átszűrt levét. A vajat a cukorral habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a pépet és még 10 percig kavarjuk.
A tortát megtöltjük a krémmel és díszítjük.
Tipp:
A krémhez 2 citrom levét és héját tettem, amiből az egyik zöld citrom volt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

