Citromtorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
1 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 citrom
  • 4 ek liszt

A krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 púpos ek liszt
  • 2 dl tej
  • 1 citrom

Elkészítése:

A tojás sárgákat a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, a lisztet és a felvert tojáshabot. A masszát sütőpapírral bélelt 24 cm-es formában megsütjük, majd ha kihűlt, három lapba vágjuk.

A krémhez a lisztet a tejjel simára keverjük, majd sűrűre főzzük és még melegen hozzákeverjük a reszelt citromhéjat. Kevergetve kihűtjük és hozzáadjuk a citrom átszűrt levét. A vajat a cukorral habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a pépet és még 10 percig kavarjuk.

A tortát megtöltjük a krémmel és díszítjük.

Tipp:

A krémhez 2 citrom levét és héját tettem, amiből az egyik zöld citrom volt.