Citromtorta recept
Elkészítése:
A tésztához kemény habbá verjük a tojásfehérjét 3 ek cukorral és csipet sóval. Kikeverjük a tojássárgáját a maradék cukorral. Fokozatosan hozzákeverjük a lisztet. Óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
Sütőpapírral bélelt formába öntjük a masszát és 180 fokon készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd 3 részre vágjuk.
A krémhez sűrűre főzzük a tejben a pudingport a cukorral, a tojássárgájával,citromlével és citromhéjjal.
Jó alaposan kikeverjük a margarint, majd fokozatosan hozzáadjuk a kihűlt pudingot.
Megkenjük a lapokat krémmel majd a tetejét és az oldalát is.
Citrommal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

