Citromtorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 8 ek liszt
  • 8 ek cukor
  • 8 db tojás
  • 1 csipet só

Krém:

  • 2 cs vaníliás puding
  • 25dkg cukor
  • 4 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 dl frissen facsart citromlé
  • 7 dl tej
  • 25 dkg margarin

Elkészítése:

A tésztához kemény habbá verjük a tojásfehérjét 3 ek cukorral és csipet sóval. Kikeverjük a tojássárgáját a maradék cukorral. Fokozatosan hozzákeverjük a lisztet. Óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.

Sütőpapírral bélelt formába öntjük a masszát és 180 fokon készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd 3 részre vágjuk.

A krémhez sűrűre főzzük a tejben a pudingport a cukorral, a tojássárgájával,citromlével és citromhéjjal.

Jó alaposan kikeverjük a margarint, majd fokozatosan hozzáadjuk a kihűlt pudingot.

Megkenjük a lapokat krémmel majd a tetejét és az oldalát is.

Citrommal díszítjük.