Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromtorta recept

Citromtorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 evőkanál cukor
    • 7 evőkanál liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Krémhez:

    • 4 dl tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 3 citrom leve, ebből egynek a héja
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája (fehérje megmarad, nem kell)
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin

    Díszítés:

    • tetszés szerint, lehet hab, cukor, csoki, stb

    Elkészítés:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk. ha kihűlt három lapba vágjuk.

    A krémhez a tojások sárgáját beleütjük a lábasba, amiben főzzük majd, ehhez adjuk a cukrot (lehet kristálycukor) és jó habosra keverjük. Hozzáadjuk az 1 citrom reszelt héját, a 3 citrom levét, a 2 pudingport, jól kikeverjük és a végén hozzáöntjük a tejet. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle, mikor langyosra hűlt a krém, akkor adjuk hozzá a margarint és jó habosra verjük vele.

    A piskótát megtöltjük a krémmel. A maradék krémmel az oldalát és a tetejét is bevonjuk, majd ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá