Citromtorta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tésztához:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
Krémhez:
- 4 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 3 citrom leve, ebből egynek a héja
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája (fehérje megmarad, nem kell)
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Díszítés:
- tetszés szerint, lehet hab, cukor, csoki, stb
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk. ha kihűlt három lapba vágjuk.
A krémhez a tojások sárgáját beleütjük a lábasba, amiben főzzük majd, ehhez adjuk a cukrot (lehet kristálycukor) és jó habosra keverjük. Hozzáadjuk az 1 citrom reszelt héját, a 3 citrom levét, a 2 pudingport, jól kikeverjük és a végén hozzáöntjük a tejet. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle, mikor langyosra hűlt a krém, akkor adjuk hozzá a margarint és jó habosra verjük vele.
A piskótát megtöltjük a krémmel. A maradék krémmel az oldalát és a tetejét is bevonjuk, majd ízlés szerint díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.