Citromtorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 7 tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor

Krémhez:

  • 4 dl tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 3 citrom leve, ebből egynek a héja
  • 4 tojás sárgája (fehérje megmarad, nem kell)
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

Díszítés:

  • tetszés szerint, lehet hab, cukor, csoki, stb

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk. ha kihűlt három lapba vágjuk.

A krémhez a tojások sárgáját beleütjük a lábasba, amiben főzzük majd, ehhez adjuk a cukrot (lehet kristálycukor) és jó habosra keverjük. Hozzáadjuk az 1 citrom reszelt héját, a 3 citrom levét, a 2 pudingport, jól kikeverjük és a végén hozzáöntjük a tejet. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle, mikor langyosra hűlt a krém, akkor adjuk hozzá a margarint és jó habosra verjük vele.

A piskótát megtöltjük a krémmel. A maradék krémmel az oldalát és a tetejét is bevonjuk, majd ízlés szerint díszítjük.