Citromtorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók a tésztához:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
Krém:
- 4 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 3 citrom leve, ebből egynek a héja
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája (fehérje megmarad, nem kell)
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Díszítés:
- tetszés szerint, lehet, hab, cukor, csoki, stb.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.
A krémhez a tojások sárgáját beleütjük a lábasba, amiben főzzük majd, ehhez adjuk a cukrot (lehet kristálycukor), és jó habosra verjük. Hozzáadjuk az 1 citrom reszelt héját, a 3 citrom levét, a 2 pudingport, jól kikeverjük, és a végén hozzáöntjük a tejet. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle, mikor langyosra hűlt a krém, akkor adjuk hozzá a margarint, és jó habosra verjük vele. A piskótát három részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel. A maradék krémmel az oldalát és a tetejét is bevonjuk, majd ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »