Citromtorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek liszt
- 4 ek cukor
- 2 citrom leve és héja
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 3 dl habtejszín
- 5 ek cukor
- Egy kis sárga színezék
- 10 dkg étcsokoládé+ 0.5 dl habtejszín
Elkészítése:
22-23 cm átmérőjű tortaformában piskótát sütünk. Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét egy csipet sóval és a cukorral verjük fel, majd keverjük el benne a sárgáját úgy hogy ne törjön meg a hab. Ezután keverjük el csomómentesre a liszttel.
180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 30-35 percig.
A tejből, cukorból, pudingporból egy sűrű pudingot főzünk és belerakjuk a citromhéját és levét.
Közben a habtejszínt felverjük. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a tejszínnel és pár csepp sárga ételszínezékkel.
Betöltjük a háromba vágott és kihűlt piskótát, majd körbekenjük a maradék krémmel.
A tetejére a tejszín megmelegítjük és felolvasszuk benne a csokoládét, majd a torta tetejére csorgatjuk. Citromszeletekkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »