Citromtorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek liszt
- 4 ek cukor
- 2 citrom leve és héja
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 3 dl habtejszín
- 5 ek cukor
- Egy kis sárga színezék
- 10 dkg étcsokoládé+ 0.5 dl habtejszín
Elkészítése:
22-23 cm átmérőjű tortaformában piskótát sütünk. Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét egy csipet sóval és a cukorral verjük fel, majd keverjük el benne a sárgáját úgy hogy ne törjön meg a hab. Ezután keverjük el csomómentesre a liszttel.
180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 30-35 percig.
A tejből, cukorból, pudingporból egy sűrű pudingot főzünk és belerakjuk a citromhéját és levét.
Közben a habtejszínt felverjük. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a tejszínnel és pár csepp sárga ételszínezékkel.
Betöltjük a háromba vágott és kihűlt piskótát, majd körbekenjük a maradék krémmel.
A tetejére a tejszín megmelegítjük és felolvasszuk benne a csokoládét, majd a torta tetejére csorgatjuk. Citromszeletekkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

