Citromtorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek liszt
- 4 ek cukor
- 2 citrom leve és héja
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 3 dl habtejszín
- 5 ek cukor
- Egy kis sárga színezék
- 10 dkg étcsokoládé+ 0.5 dl habtejszín
Elkészítése:
22-23 cm átmérőjű tortaformában piskótát sütünk. Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét egy csipet sóval és a cukorral verjük fel, majd keverjük el benne a sárgáját úgy hogy ne törjön meg a hab. Ezután keverjük el csomómentesre a liszttel.
180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 30-35 percig.
A tejből, cukorból, pudingporból egy sűrű pudingot főzünk és belerakjuk a citromhéját és levét.
Közben a habtejszínt felverjük. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a tejszínnel és pár csepp sárga ételszínezékkel.
Betöltjük a háromba vágott és kihűlt piskótát, majd körbekenjük a maradék krémmel.
A tetejére a tejszín megmelegítjük és felolvasszuk benne a csokoládét, majd a torta tetejére csorgatjuk. Citromszeletekkel díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »