Citromtorta recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 18 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 ek finomliszt
- 12 ek kristálycukor
- 6 ek porcukor
- 3 csomag sütőpor
A krémhez:
- 3 csomag citromos, vagy vaníliás pudingpor
- 12 dl tej
- 6 ek finomliszt
- 3 csomag vaníliás cukor
- 55 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 citrom leve
- ízlés szerint cukor
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A piskóta hozzávalóit 3 felé osztjuk, így könnyebb az elkészítés. Tehát a 6 darab tojássárgát habosra keverjük a 4 evőkanál cukorral. Külön tálacskában a 6 darab tojásfehérjét kikeverjük 2 evőkanál porcukorral.
A 6 evőkanál liszthez hozzákeverünk egy csomag sütőport, majd 1-1 evőkanál lisztet és fehérje habot adunk hozzá a tojássárgához. Óvatosan keverjük kézi habverővel, hogy ne törjön össze a hab. Ezt addig ismételjük, amíg az összes hozzávaló nem kerül a tojássárgához.
Miután ez kész van, kivajazzuk, és megszórjuk liszttel a 26 cm-es tortaformát, és beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőbe tesszük, 200 fokon kezdjük sütni, amíg a piskóta fel nem emelkedik. Miután felemelkedett, a hőfokot visszavesszük 150 fokra, és készre sütjük.
Ezt még kétszer megismételjük. Így végül három lapot kapunk. Mindegyiket hagyjuk kihűlni.
Krém készítése:
A pudingot és a lisztet a tejjel simára keverjük. Lassú tűzön pépet főzünk belőle. Miután kicsit hűlt, hozzáadjuk a vajat, a cukrot és a vaníliát. Mixerrel összedolgozzuk. Miután kicsit hagytuk pihenni, hozzákeverjük a citrom levét és reszelt héját. Ezzel a krémmel töltjük meg a kész piskótalapokat.
Miután összeraktuk a tortát, díszíthetjük citrom héjával, citromfűvel, bármivel, ami szemnek, szájnak ingere.
Tipp:
Ha a piskóta nagyon kezd barnulni, viszont a belseje még nem sült át, akkor egy nagyobb darab hőálló fóliát tegyünk rá, de úgy, hogy a piskótához ne érjen hozzá.
A citromtorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 16 g