Citromos túrótorta recept

Hozzávalók:
- Piskóta lap, vagy 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból készült piskóta
Krém:
- 2 citromhéj reszelve
- 1 citrom leve
- 500 g túró
- 250 g porcukor
- 200 ml habtejszín
Díszítésnek:
- citrom karika
- citromfű levél
Elkészítése:
A piskótát nem részletezném, ezerféle recept van rá, mindenki másképp csinálja.
Krém: Áttörjük a túrót a porcukorral, összekeverjük a citromhéjjal. Felverjük a habtejszínt, majd kb. 3/4-ét hozzákeverjük.
A piskótát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, majd megkenjük vele a tetejét is.
A maradék habtejszínnel díszítjük a tortát, rakhatunk rá citrom karikát, lime karikát, lime héjat, vagy citromfű levelet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »