Citromos túrótorta recept

Hozzávalók:
- Piskóta lap, vagy 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból készült piskóta
Krém:
- 2 citromhéj reszelve
- 1 citrom leve
- 500 g túró
- 250 g porcukor
- 200 ml habtejszín
Díszítésnek:
- citrom karika
- citromfű levél
Elkészítése:
A piskótát nem részletezném, ezerféle recept van rá, mindenki másképp csinálja.
Krém: Áttörjük a túrót a porcukorral, összekeverjük a citromhéjjal. Felverjük a habtejszínt, majd kb. 3/4-ét hozzákeverjük.
A piskótát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, majd megkenjük vele a tetejét is.
A maradék habtejszínnel díszítjük a tortát, rakhatunk rá citrom karikát, lime karikát, lime héjat, vagy citromfű levelet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »