Citromos torta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
20 szeletes tortalaphoz:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 9 ek forró víz
Krém:
- 1 l habtejszín
- 1 nagy citrom
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojást szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját a cukorral gőz felett habbá verem, majd belerakom a forróvizet, végül a lisztet és a sütőport. Ezután a kemény habot óvatosan belekeverem.
180°-on 15-20 percig sütöm. (Tűpróba!)
Krém készítése:
A citromot kicsavarom, és a felvert tejszínbe teszem.
A kihűlt piskótát ketté vágom, a krémmel megtöltöm, és kívül is díszítem vele.
Tipp:
Ha a krém nagyon össze”túrósodik” vízzel hígítsuk.
A citromos torta kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 277 kcal
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 17 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 17 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.