Citromos torta recept
Hozzávalók:
20 szeletes tortalaphoz:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 9 ek forró víz
Krém:
- 1 l habtejszín
- 1 nagy citrom
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojást szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját a cukorral gőz felett habbá verem, majd belerakom a forróvizet, végül a lisztet és a sütőport. Ezután a kemény habot óvatosan belekeverem.
180°-on 15-20 percig sütöm. (Tűpróba!)
Krém készítése:
A citromot kicsavarom, és a felvert tejszínbe teszem.
A kihűlt piskótát ketté vágom, a krémmel megtöltöm, és kívül is díszítem vele.
Tipp:
Ha a krém nagyon össze”túrósodik” vízzel hígítsuk.
A citromos torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 17 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

