Citromos torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

20 szeletes tortalaphoz:

  • 6 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 9 ek forró víz

Krém:

  • 1 l habtejszín
  • 1 nagy citrom

Elkészítése:

Piskóta készítése:

A tojást szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját a cukorral gőz felett habbá verem, majd belerakom a forróvizet, végül a lisztet és a sütőport. Ezután a kemény habot óvatosan belekeverem.

180°-on 15-20 percig sütöm. (Tűpróba!)

Krém készítése:

A citromot kicsavarom, és a felvert tejszínbe teszem.

A kihűlt piskótát ketté vágom, a krémmel megtöltöm, és kívül is díszítem vele.

Tipp:

Ha a krém nagyon össze”túrósodik” vízzel hígítsuk.