Citromos torta recept

Hozzávalók:
- Vagy sütök két
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból piskótát,ha van időm,vagy veszek babapiskótát és az lesz az alap a tortának.
Krém:
- 5 dl 20%-s tejföl
- 5 dl habtejszín
- 2 nagyobb citrom
- 130 gr cukor
- 1 cs v,cukor
- 15 db babapiskóta
- 1 cs zselatin fix
Elkészítése:
Ha a piskóta alap kész, visszarakom a torta formába. Vagy a vett babapiskótát lerakom sorban.
Elkészítem a krémet:
A citromot megmosom és lereszelem a héját. A tálba öntöm a tejfölt,a cukrot a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Átszűröm a citromlevet és hozzáadom ezt is. Jól elkeverem ,közben felverem a tejszínt ,majd összekeverem a tejföllel és a zselatin fixet is belerakom.
Egy sor krém,majd babapiskóta,majd megint egy sor krém következik.
Tejszínhabbal ,citromkarikával díszítem
Hűtőszekrénybe rakom kis időre míg összeáll. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »