Citromos torta recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- Vagy sütök két FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból piskótát,ha van időm,vagy veszek babapiskótát és az lesz az alap a tortának.
Krém:
- 5 dl 20%-s tejföl
- 5 dl habtejszín
- 2 nagyobb citrom
- 130 gr cukor
- 1 cs v,cukor
- 15 db babapiskóta
- 1 cs zselatin fix
Elkészítése:
Ha a piskóta alap kész, visszarakom a torta formába. Vagy a vett babapiskótát lerakom sorban.
Elkészítem a krémet:
A citromot megmosom és lereszelem a héját. A tálba öntöm a tejfölt,a cukrot a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Átszűröm a citromlevet és hozzáadom ezt is. Jól elkeverem ,közben felverem a tejszínt ,majd összekeverem a tejföllel és a zselatin fixet is belerakom.
Egy sor krém,majd babapiskóta,majd megint egy sor krém következik.
Tejszínhabbal ,citromkarikával díszítem
Hűtőszekrénybe rakom kis időre míg összeáll. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.