Citromos torta recept
Hozzávalók:
- Vagy sütök két
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból piskótát,ha van időm,vagy veszek babapiskótát és az lesz az alap a tortának.
Krém:
- 5 dl 20%-s tejföl
- 5 dl habtejszín
- 2 nagyobb citrom
- 130 gr cukor
- 1 cs v,cukor
- 15 db babapiskóta
- 1 cs zselatin fix
Elkészítése:
Ha a piskóta alap kész, visszarakom a torta formába. Vagy a vett babapiskótát lerakom sorban.
Elkészítem a krémet:
A citromot megmosom és lereszelem a héját. A tálba öntöm a tejfölt,a cukrot a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Átszűröm a citromlevet és hozzáadom ezt is. Jól elkeverem ,közben felverem a tejszínt ,majd összekeverem a tejföllel és a zselatin fixet is belerakom.
Egy sor krém,majd babapiskóta,majd megint egy sor krém következik.
Tejszínhabbal ,citromkarikával díszítem
Hűtőszekrénybe rakom kis időre míg összeáll. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

