Citromos szedertorta recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek. porcukor
- 1 cs.vaníliás cukor
- 6 ek. víz
- 3 ek. liszt-3vk.zsemlemorzsa
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 ek. liszt
- 30 dkg porcukor
- 2-2,5 dl tej
- 2 citrom reszelt héja és leve
- 20 dkg puha vaj
- sárga ételfesték
Szederszósz:
- 30 dkg szeder
- 30dkg cukor
- zselésítő
Díszítéshez:
- piros ételfesték
Elkészítése:
Hat tojásból piskótát készítünk és 18cm-es tortaformában kisütjük.
Krém: A tojásokat liszttel összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tejet, és lassú lángon kevergetve sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, kavargatva langyosra lehűtjük, ezután tesszük bele a citromlevet, egy citrom héját, ételfestéket és a vajjal habosra keverjük.
Díszítéshez: kb. 3 ek. krémet félreteszünk és keverünk bele piros ételfestéket.
A piskótalapokat megtöltjük a krémmel, a második lapra tesszük rá a szederszószt és óvatosan tesszük rá a krémet,majd az oldalát és a tetejét is bevonjuk a krémmel, a piros krémmel és citromhéjjal pedig díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

