Citromos szedertorta recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek. porcukor
- 1 cs.vaníliás cukor
- 6 ek. víz
- 3 ek. liszt-3vk.zsemlemorzsa
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek. liszt
- 30 dkg porcukor
- 2-2,5 dl tej
- 2 citrom reszelt héja és leve
- 20 dkg puha vaj
- sárga ételfesték
Szederszósz:
- 30 dkg szeder
- 30dkg cukor
- zselésítő
Díszítéshez:
- piros ételfesték
Elkészítése:
Hat tojásból piskótát készítünk és 18cm-es tortaformában kisütjük.
Krém: A tojásokat liszttel összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tejet, és lassú lángon kevergetve sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, kavargatva langyosra lehűtjük, ezután tesszük bele a citromlevet, egy citrom héját, ételfestéket és a vajjal habosra keverjük.
Díszítéshez: kb. 3 ek. krémet félreteszünk és keverünk bele piros ételfestéket.
A piskótalapokat megtöltjük a krémmel, a második lapra tesszük rá a szederszószt és óvatosan tesszük rá a krémet,majd az oldalát és a tetejét is bevonjuk a krémmel, a piros krémmel és citromhéjjal pedig díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »
7 tökéletes levesbetét, amitől a házi leves igazán különleges lesz
Fedezd fel a legjobb házi levesbetéteket: grízgaluska, zsemlegombóc, csipet
Tovább olvasom »