Citromos szedertorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Citromos szedertorta

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 ek. porcukor
  • 1 cs.vaníliás cukor
  • 6 ek. víz
  • 3 ek. liszt-3vk.zsemlemorzsa
  • 1 cs sütőpor

Krémhez:

  • 3 tojás
  • 3 ek. liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 2-2,5 dl tej
  • 2 citrom reszelt héja és leve
  • 20 dkg puha vaj
  • sárga ételfesték

Szederszósz:

  • 30 dkg szeder
  • 30dkg cukor
  • zselésítő

Díszítéshez:

  • piros ételfesték

Elkészítése:
Hat tojásból piskótát készítünk és 18cm-es tortaformában kisütjük.
Krém: A tojásokat liszttel összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tejet, és lassú lángon kevergetve sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, kavargatva langyosra lehűtjük, ezután tesszük bele a citromlevet, egy citrom héját, ételfestéket és a vajjal habosra keverjük.
Díszítéshez: kb. 3 ek. krémet félreteszünk és keverünk bele piros ételfestéket.
A piskótalapokat megtöltjük a krémmel, a második lapra tesszük rá a szederszószt és óvatosan tesszük rá a krémet,majd az oldalát és a tetejét is bevonjuk a krémmel, a piros krémmel és citromhéjjal pedig díszítjük.