Citromos- mákos minitorta recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Piskóta: A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és folyamatosan hozzáöntjük a tojássárgákat, a cukrot, majd a lisztet. A legvégén beleöntjük a mákot és azzal is jól összekeverjük.
Kivajazott tortaformában berakjuk az előmelegített sütőbe 180 fokra, és addig sütjük amíg szépen össze nem áll. Ha a tésztájába beleszúrunk egy villát és nem tapad rá, akkor tudjuk, hogy már jó.
Töltelék:
A 6 lap zselatint beáztatjuk hideg vízbe, amíg hullámos nem lesz. A 6 tojássárgáját, a tejet, cukrot felmelegítjük, de nem kell, hogy forrjon, közben kevergetjük.
A zselatint kiemeljük, kinyomkodjuk belőle a vizet és belerakjuk a meleg töltelékbe, hogy összeérjenek. Levesszük a lángról félre rakjuk hűteni, közben a habtejszínt felverjük és amikor kihűlt a töltelék lassan kanalanként hozzáadjuk a habtejszínt. Mikor jól összekevertük reszeljük bele a 3 citrom héját és jól dolgozzuk bele.
Mikor készen vagyunk összerakjuk a tortát, célszerű tortaformában csinálni, hogy ne folyjon szét, a tetejére vágjuk szép citromszeleteket. Az oldalát én darált dióval díszítettem, de lehet mandulával is.
Ha készen vagyunk, tegyük be a hűtőbe, hogy összeálljon!
Tipp:
A tortát én feldobtam egy kis szőlővel is, de bármilyen gyümölcsöt lehet bele rakni, plusz tettem hozzá piskótát amitől nagyon puha és könnyű lesz a torta!:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »