Citromos dinnye torta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- 10 ek víz
- 10 dkg dió
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
Krém:
- 50 dkg túró
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 20 dkg cukor
- 2 csapott ek liszt
- 2 db citrom
- 20 dkg margarin
- 4 kávéskanál ételfesték
- 2 ek tortadara
Elkészítése:
A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk kanalanként a vizet, diót, lisztet, sütőport, vaníliás cukrot, citrom reszelt héját és a tojások felvert kemény habját. Gyengén összekeverjük és margarinnal kikent, 26 cm-es tortaformába öntjük és lassú tűzön tűpróbáig sütjük.
A krémhez a vaníliás pudingporhoz keverjük a cukrot, lisztet és a tejet. Csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük.
Még melegen belereszelünk a 2 db citrom héját. Amikor kihűlt belekeverjük a túrót, a margarint és a citromok levét.
A kihűlt tortalapot ketté vágjuk, megkenjük a krém felével.
A krém másik felét ketté vesszük. Az egyik felébe zöld másik felébe piros ételszínezőt teszünk.
A zöld krémmel bevonjuk körben a tortát, a piros krémmel a tetejét.
Tortadarával megszórjuk a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »