Citromos charlotte torta recept
Hozzávalók:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 60 g cukor
- 10 kanál víz
- 8 kanál liszt
A töltelékhez:
- 25 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 db citrom leve
A krémhez:
- 6 dl habtejszín
- 4 evőkanál cukor
- 1 db citrom leve és héja
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét a cukorral és hideg vízzel felverjük. Amikor felvertük jó keményre, akkor a sárgáját beletesszük, és még a lisztet is hozzáadjuk. Ezt a tésztát szögletes tepsiben kisütjük, úgy hogy a tepsit sütőpapírral kibéleljük. Kb. 30 perc alatt elkészül. Amikor megsült, akkor vizes ruhával felcsavarjuk, hogy könnyebben lehessen feltekerni. A krémhez a hozzávalóit habosra keverjük, és a megsült tésztát megkenjük ezzel a krémmel. Amikor mindezzel elkészültünk előveszünk egy tálat, amelyben a felcsavart tésztát felvágjuk és beletesszük. A habtejszínt felverjük a cukorral, mikor már kemény, akkor hozzáadjuk habfixálót és még a citrom levét, és lereszelt héját. Ebbe a felvert habtejszínbe tehetünk apróra vágott narancsot is.
Amikor már a tálba tettük egy éjszakát hagyjuk állni, és a végén amikor kiborítjuk megkenjük olvasztott csokival. Hűtve, finom limonádéval igazi nyári hűsítő édesség. Elrontani nem lehet, egyszerű és finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

