Citromkrémes torta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek liszt
- 8 ek cukor
- (sütőpor)
Krém:
- 1 l tej
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg vaj
- 1 citrom
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés:
A tojásból, cukorból és a lisztből a szokás módon piskótát sütünk egy 22 cm-es tortaformában. Ha megsült akkor rácson kihűtjük, majd három lapra vágjuk.
A krémhez fél l tejben elkeverünk 4 ek lisztet és cukrot, majd kevergetve sűrű krémmé főzzük. Amíg hűl kikeverjük a margarint a porcukorral, majd a péphez adjuk és jól eldolgozzuk. A citrom levével és héjával ízesítjük. A maradék tejben felfőzzük a pudingot, majd ha kihűlt akkor a citromos krémhez adjuk és jól eldolgozzuk az egészet. (Ha valakinek nem elég édes adhat még hozzá cukrot.)
A piskótát megtöltjük a krémmel, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük. Ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »