Citromkrémes torta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek liszt
- 8 ek cukor
- (sütőpor)
Krém:
- 1 l tej
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg vaj
- 1 citrom
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés:
A tojásból, cukorból és a lisztből a szokás módon piskótát sütünk egy 22 cm-es tortaformában. Ha megsült akkor rácson kihűtjük, majd három lapra vágjuk.
A krémhez fél l tejben elkeverünk 4 ek lisztet és cukrot, majd kevergetve sűrű krémmé főzzük. Amíg hűl kikeverjük a margarint a porcukorral, majd a péphez adjuk és jól eldolgozzuk. A citrom levével és héjával ízesítjük. A maradék tejben felfőzzük a pudingot, majd ha kihűlt akkor a citromos krémhez adjuk és jól eldolgozzuk az egészet. (Ha valakinek nem elég édes adhat még hozzá cukrot.)
A piskótát megtöltjük a krémmel, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük. Ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »