Citromkrémes torta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek liszt
- 8 ek cukor
- (sütőpor)
Krém:
- 1 l tej
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg vaj
- 1 citrom
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés:
A tojásból, cukorból és a lisztből a szokás módon piskótát sütünk egy 22 cm-es tortaformában. Ha megsült akkor rácson kihűtjük, majd három lapra vágjuk.
A krémhez fél l tejben elkeverünk 4 ek lisztet és cukrot, majd kevergetve sűrű krémmé főzzük. Amíg hűl kikeverjük a margarint a porcukorral, majd a péphez adjuk és jól eldolgozzuk. A citrom levével és héjával ízesítjük. A maradék tejben felfőzzük a pudingot, majd ha kihűlt akkor a citromos krémhez adjuk és jól eldolgozzuk az egészet. (Ha valakinek nem elég édes adhat még hozzá cukrot.)
A piskótát megtöltjük a krémmel, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük. Ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »