Citromhabos torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 evőkanál cukor
- 9 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 2 és fél vagy 3 citrom leve (a citrom méretétől függően)
- 1 citrom reszelt héja
- 30 dkg cukor
- 500 g citromos joghurt
- 500 g mascarpone
- 0,5 l habtejszín
- 4 cs habfixáló
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot,kisebb fokozatra kapcsoljuk a habverőt, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, két kanál lisztet, rá a sütőport, majd a maradék lisztet és alaposan elkeverjük.
Egy 30 cm-es tortaformában egy órán át, 150 fokos előmelegített sütőben, légkeverésen készre sütjük.
A krémhez a cukrot, a citromok levét és az egyik citrom reszelt héját, a citromos joghurtokat, a mascarponét és egy habfixálót alaposan összekeverjük.
Egy másik tálban felverjük a habtejszínt a 3 cs habfixálóval, majd hozzáöntjük a citromos krémet és összedolgozzuk.
A piskótát ízlés szerint 2-3-4 lapba vágjuk és betöltjük a krémmel, majd a külsejét is bevonjuk és ízlés szerint díszítjük.
Tipp:
A citrom méretétől és savanyúságától függően több cukrot is lehet hozzá tenni.
A citromhabos torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 15 g