Citrom torta recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Tészta:
Kézzel összekeverjük a tészta hozzávalóit. Kivajazott, lisztezett tepsiben/formában vagy szilikonos sütőpapíron, tűpróbáig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. Ugyanezt megismételjük a másik lappal is. A kész lapokat ketté vágjuk, így összesen 4 lapos lesz a tortánk.
Krém:
Kikeverjük a tejet a pudingporral, a citrom reszelt héjával és levével, valamint a tojássárgájákkal, a cukorral és a citrom aromával, majd jól összedolgozzuk. Kis lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, vigyázva, hogy ne égjen oda.
A vajat habosra keverjük, majd apránként a kihűlt főzött krémet is hozzáadjuk és gépi habverővel összedolgozzuk. A lapokat rétegenként megkenjük.
Majd a tetejét és oldalát is egyenletesen bevonjuk .
Ízlés szerint és a rendelkezésre álló anyagok alapján díszítjük.
Tipp:
Ebből a sütiből lehet kerek torta ill. szögletes, kedvünkre alakítjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »