Citrom torta recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Tészta:
Kézzel összekeverjük a tészta hozzávalóit. Kivajazott, lisztezett tepsiben/formában vagy szilikonos sütőpapíron, tűpróbáig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. Ugyanezt megismételjük a másik lappal is. A kész lapokat ketté vágjuk, így összesen 4 lapos lesz a tortánk.
Krém:
Kikeverjük a tejet a pudingporral, a citrom reszelt héjával és levével, valamint a tojássárgájákkal, a cukorral és a citrom aromával, majd jól összedolgozzuk. Kis lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, vigyázva, hogy ne égjen oda.
A vajat habosra keverjük, majd apránként a kihűlt főzött krémet is hozzáadjuk és gépi habverővel összedolgozzuk. A lapokat rétegenként megkenjük.
Majd a tetejét és oldalát is egyenletesen bevonjuk .
Ízlés szerint és a rendelkezésre álló anyagok alapján díszítjük.
Tipp:
Ebből a sütiből lehet kerek torta ill. szögletes, kedvünkre alakítjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »