Citrom torta recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 9 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 ek liszt
- 9 ek cukor
Krémhez:
- 2 cs vanilíás pudingpor
- 3 ek liszt
- 5,5 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 db citrom
- 12,5 dkg margarin
- 12,5 dkg porcukor
- 2 cs színtelen zselatin por
Elkészítése:
3 db 3 tojásos kerek piskótát sütünk egy 26 cm-es tortaformában. A krémhez fél dl tejet kikeverjük a pudingporokkal és a liszttel csomómentesre. Felöntjük a többi tejjel és alacsony lángon, állandó keverés mellett besűrűsítjük. Ha kihűlt akkor hozzákeverjük a porcukorral kihabosított margarint és 1 citrom héját és levét. A lapokat megtöltjük a krémmel. Ha marad a krémből akkor bevonhatjuk a külsejét is. A többi citromot felkarikázzuk. A zselatint elkészítjük a leírásnak megfelelően, a torta tetejét kirakjuk a citrom karikákkal és leöntjük a sűrűsödni kezdő zselatinnal. Érdemes feltenni (ha van) a forma kapcsos oldalát. Ízlés szerint díszíthetjük.
Jó étvágyat!
Tipp:
A kisfiam születésnapjára készítettem el!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »