Charlotte torta recept

Hozzávalók:
- 1 vékony kerek piskótalap a nagy tortaformában sütve
- 2 piskótatekercs
- 1 liter habtejszín
- 1 doboz mirelit eper vagy erdei vegyes gyümölcs
- 1 citrom
- 2 tábla étcsoki
- 0.5 kg cukor
- 10 dkg darált dió
- Lekvár
Elkészítése:
Először is megkenjük a piskóta tekercseket lekvárral, majd kisujjnyi szeletekre vágjuk (Készen vásárolt piskóta tekercset használjunk). Majd 20 dkg cukorból karamellt olvasztunk, belekeverjük a diót, amikor kihűlt kávédarálóval apróra daráljuk. A csokit apróra reszeljük, a mirelit gyümölcsöt lecukrozva hagyjuk kiolvadni, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Előtte néhány szemet félreteszünk a díszítéshez. Ezután elővesszük a lehető legnagyobb kelesztőtálunkat és kibéleljük a lekváros piskóta karikákkal. A habtejszínt 4 felé választjuk. Mindegyiket felvetjük 3 ek cukorral, majd az egyiket a darált grillázzsal, a másikat a gyümölcspéppel, a harmadikat a citrom levével, a negyediket pedig a reszelt csokival (kicsit félreteszünk abból is a díszítéshez) óvatosan összeforgattam. A piskótatekercsekre rákenjük először a citromos, majd következő rétegként a karamellás, végül a gyümölcsös krémet. Mivel több már nem fér bele, lezárjuk a piskótalappal, a tetejére rátesszük a tortás tálat, majd az egészet egy gyors mozdulattal megfordítottam. A csokis krémet a tetejére kenjük és a félretett eperszemekkel, valamint csokiból gyártott fenyőfákkal díszítettük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »