Charlotte torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 vékony kerek piskótalap a nagy tortaformában sütve
  • 2 piskótatekercs
  • 1 liter habtejszín
  • 1 doboz mirelit eper vagy erdei vegyes gyümölcs
  • 1 citrom
  • 2 tábla étcsoki
  • 0.5 kg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • Lekvár

Elkészítése:
Először is megkenjük a piskóta tekercseket lekvárral, majd kisujjnyi szeletekre vágjuk (Készen vásárolt piskóta tekercset használjunk). Majd 20 dkg cukorból karamellt olvasztunk, belekeverjük a diót, amikor kihűlt kávédarálóval apróra daráljuk. A csokit apróra reszeljük, a mirelit gyümölcsöt lecukrozva hagyjuk kiolvadni, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Előtte néhány szemet félreteszünk a díszítéshez. Ezután elővesszük a lehető legnagyobb kelesztőtálunkat és kibéleljük a lekváros piskóta karikákkal. A habtejszínt 4 felé választjuk. Mindegyiket felvetjük 3 ek cukorral, majd az egyiket a darált grillázzsal, a másikat a gyümölcspéppel, a harmadikat a citrom levével, a negyediket pedig a reszelt csokival (kicsit félreteszünk abból is a díszítéshez) óvatosan összeforgattam. A piskótatekercsekre rákenjük először a citromos, majd következő rétegként a karamellás, végül a gyümölcsös krémet. Mivel több már nem fér bele, lezárjuk a piskótalappal, a tetejére rátesszük a tortás tálat, majd az egészet egy gyors mozdulattal megfordítottam. A csokis krémet a tetejére kenjük és a félretett eperszemekkel, valamint csokiból gyártott fenyőfákkal díszítettük.