Charlotte torta recept
Hozzávalók:
Piskóta tésztához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek víz
- 6 ek cukor
- 1 cs sütőpor
- 6 ek liszt
A Krémhez:
- 2 cs habfixáló
- 1-2 cs vaniliás cukor
- 5 dl habtejszín
- 1,5 cs zselatin ( ha 20 grammos a zselatin akkor 1 cs)
- Lekvár ( piskóta töltéséhez)
- 1 nagy pohár joghurt ( ízlés szerinti ízben)
Elkészítése:
A 6 tojásból piskótát sütök. A piskótát még melegen feltekerem, hűlni hagyom majd megtöltöm ízlés szerinti lekvárral, ujjnyi vastagra szeletelem, egy nagyobb edényt kibélelek folpackal kirakjuk az edény alját és oldalát a piskótaszeletekkel beleöntjük a krémet tetejét befedjük a maradék piskótaszeletekkel ráhajtjuk a folpackot hűtőszekrénybe egy napot állni hagyom másnap egy tányérra kiborítjuk és máris szeletelhető, fogyasztható.
Krém elkészítése: Egy nagyobb edényben összemelegítjük a joghurtot a zselatinnal nem szabad forralni és ízlés szerint cukrot teszek hozzá amikor langyosra hűl akkor adom hozzá a felvert habtejszínt ( aki szereti barackot vagy egyéb gyümölcsöt is tehet bele a krémbe) Jó étvágyat kívánok hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

