Charlotte torta recept

Hozzávalók:
Piskóta tésztához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek víz
- 6 ek cukor
- 1 cs sütőpor
- 6 ek liszt
A Krémhez:
- 2 cs habfixáló
- 1-2 cs vaniliás cukor
- 5 dl habtejszín
- 1,5 cs zselatin ( ha 20 grammos a zselatin akkor 1 cs)
- Lekvár ( piskóta töltéséhez)
- 1 nagy pohár joghurt ( ízlés szerinti ízben)
Elkészítése:
A 6 tojásból piskótát sütök. A piskótát még melegen feltekerem, hűlni hagyom majd megtöltöm ízlés szerinti lekvárral, ujjnyi vastagra szeletelem, egy nagyobb edényt kibélelek folpackal kirakjuk az edény alját és oldalát a piskótaszeletekkel beleöntjük a krémet tetejét befedjük a maradék piskótaszeletekkel ráhajtjuk a folpackot hűtőszekrénybe egy napot állni hagyom másnap egy tányérra kiborítjuk és máris szeletelhető, fogyasztható.
Krém elkészítése: Egy nagyobb edényben összemelegítjük a joghurtot a zselatinnal nem szabad forralni és ízlés szerint cukrot teszek hozzá amikor langyosra hűl akkor adom hozzá a felvert habtejszínt ( aki szereti barackot vagy egyéb gyümölcsöt is tehet bele a krémbe) Jó étvágyat kívánok hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »