Charlotte torta recept

Hozzávalók:
Piskóta tésztához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek víz
- 6 ek cukor
- 1 cs sütőpor
- 6 ek liszt
A Krémhez:
- 2 cs habfixáló
- 1-2 cs vaniliás cukor
- 5 dl habtejszín
- 1,5 cs zselatin ( ha 20 grammos a zselatin akkor 1 cs)
- Lekvár ( piskóta töltéséhez)
- 1 nagy pohár joghurt ( ízlés szerinti ízben)
Elkészítése:
A 6 tojásból piskótát sütök. A piskótát még melegen feltekerem, hűlni hagyom majd megtöltöm ízlés szerinti lekvárral, ujjnyi vastagra szeletelem, egy nagyobb edényt kibélelek folpackal kirakjuk az edény alját és oldalát a piskótaszeletekkel beleöntjük a krémet tetejét befedjük a maradék piskótaszeletekkel ráhajtjuk a folpackot hűtőszekrénybe egy napot állni hagyom másnap egy tányérra kiborítjuk és máris szeletelhető, fogyasztható.
Krém elkészítése: Egy nagyobb edényben összemelegítjük a joghurtot a zselatinnal nem szabad forralni és ízlés szerint cukrot teszek hozzá amikor langyosra hűl akkor adom hozzá a felvert habtejszínt ( aki szereti barackot vagy egyéb gyümölcsöt is tehet bele a krémbe) Jó étvágyat kívánok hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »