Charlotte diétásan recept
Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek zabpehelyliszt
- 6 ek xilit
- 0,5 csomag sütőpor
- 2 ek holland kakaópor
- eperlekvár (cukor nélkül)
- 400 g görög joghurt
- 250 g sovány túró
- 200 ml tejszín
- 4 ek xilit
- 400 g eper
- 100 ml forró víz
- 20 g zselatin
Elkészítése:
A tészta készítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, és végül a sütőporos zabpehelylisztet is. Hozzáadjuk a kakaóport is, majd alaposan összekeverjük. Kevés olajjal megspriccelt zsírpapíros gáztepsiben megsütjük. Ha megsült, még forrón óvatosan lehúzzuk a papírt, zabpehelyliszttel megszórt tiszta konyharuhára tesszük, és feltekerjük. Hagyjuk alaposan kihűlni. Ha kihűlt, cukormentes eperlekvárral megkenjük és még 15 percet pihentetjük, majd felszeleteljük.
A joghurtos töltelék készítése:
A tejszínt és a xilitet kemény habbá verjük. A joghurtot és a túrót összekeverjük, majd hozzáadjuk a kemény tejszínhabot. A zselatint 1 dl forró vízben feloldjuk, majd összekeverjük a joghurtos masszával, és ekkor beletesszük a lecsepegtetett epret is.
Összeállítás:
Egy tálat kibélelünk folpack-kal, majd az alját és az oldalát kirakjuk a piskótatekercsekkel (5-6 db-ot tegyük félre a tetejére). A kész joghurtos masszát óvatosan beöntjük a tekercsekkel kibélelt tálba, és a fennmaradó 5 darab tekerccsel betakarjuk. Hűtőbe rakjuk min. 6 órára, hogy a massza megdermedjen. Ezután egy tányér segítségével kifordítjuk a tortát a tálból, eltávolítjuk a fóliát, és felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

