Burítós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek liszt
- 8 ek cukor
Krém:
- 10 dkg margarin
- 8 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 1 ek rum
- 0,5 l habtejszín
- csokis tortadara
Továbbá:
- 1 dl tej
- 1 ek rum
Elkészítése:
A rumot a tejjel elkeverjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük gépi habverővel. Beleszórjuk apránként a cukrot és tovább habosítjuk. Kellőképpen legyen kemény, de szép sima legyen a hab, a cukorszemcsék oldódjanak fel benne. Végül a tojások sárgáját is belekeverjük egyesével.
A lisztet óvatosan keverjük bele, hogy egyenletesen keveredjen el a liszt, buborékos, habos legyen a tészta állaga a beledolgozott levegőtől. Beleöntjük egy sütőpapírral bélelt közepes tepsibe és elsimítjuk. A meleg sütőbe téve kb. 30 perc alatt megsütjük a piskótát.
Rácsra borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a diót és a rumot.
A sima piskótát elfelezzük, így lesz két kisebb téglalapunk. Egy nála nagyobb tepsibe helyezzük az egyik lapot, meglocsoljuk a rumos tej felével. Megkenjük a krém felével és rátesszük a másik piskóta darabot is. Azt is meglocsoljuk és megkenjük a maradék krémmel. Lefedjük fóliával és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap vegyünk elő egy nagy tortatányért. A tejszínt verjük fel kemény habbá. Kanállal kezdjünk el szaggatni a piskótából a tányérra, majd egy sor után kenjük meg tejszínhabbal. Erre megint szaggassunk a piskótából, újra hab. Ezt úgy csináljuk, hogy egy félgömb legyen belőle.
A végén az egészet bekenjük habbal és megszórjuk tortadarával.
Szeletelve szép mozaikos mintát ad, de mondhatnám azt is: Úgy néz ki, mintha összeborítottam volna!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »