Bounty brownie torta recept

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg csokoládé
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 tk sütőpor
- 2 ek kakaó
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl étolaj
- 1 dl feketekávé
- rumaroma (ízlés szerint)
Kókuszos töltelék hozzávalói:
- 20 dkg kókuszreszelék
- 1 tk vaníliaaroma
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 4 ek tejföl
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a kakaóval, és egy csipet sóval.
A tojásokat keverjük össze a lefőzött feketekávéval, az étolajjal, ízlés szerinti mennyiségű rumaromával, és az olvasztott csokoládéval.
Ezután a lisztes keverékhez öntsük hozzá a tojásos-csokoládés keveréket, majd fakanállal keverjük alaposan össze.
Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a massza felét, majd egyenletesen simítsuk el a tetejét. (ezután készítsük el a tölteléket, majd öntsük a csokoládés massza tetejére)
A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral és a vaníliaaromával, a tejföllel, majd keverjük hozzá a kókuszreszeléket is.
A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a kókuszos masszához.
Ezután a kanalazzuk rá a tortaformában lévő csokoládés massza tetejére, majd egyenletesen simítsuk el. (én rákanalaztam a kókuszos masszát, majd tenyérrel egyenletesen, óvatosan, rálapogattam)
A maradék csokoládés masszát ezután öntsük rá a kókuszos réteg tetejére, és szintén egyenletesen simítsuk el.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20 percig. (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem) A sütőből kivéve a formában hagyjuk egy kicsit hűlni, majd helyezzük rá egy tortatálra és hűtsük langyosra.
A langyosra hűlt brownie tetejét ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »