Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
Kókuszos töltelék hozzávalói:
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a kakaóval, és egy csipet sóval.
A tojásokat keverjük össze a lefőzött feketekávéval, az étolajjal, ízlés szerinti mennyiségű rumaromával, és az olvasztott csokoládéval.
Ezután a lisztes keverékhez öntsük hozzá a tojásos-csokoládés keveréket, majd fakanállal keverjük alaposan össze.
Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a massza felét, majd egyenletesen simítsuk el a tetejét. (ezután készítsük el a tölteléket, majd öntsük a csokoládés massza tetejére)
A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral és a vaníliaaromával, a tejföllel, majd keverjük hozzá a kókuszreszeléket is.
A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a kókuszos masszához.
Ezután a kanalazzuk rá a tortaformában lévő csokoládés massza tetejére, majd egyenletesen simítsuk el. (én rákanalaztam a kókuszos masszát, majd tenyérrel egyenletesen, óvatosan, rálapogattam)
A maradék csokoládés masszát ezután öntsük rá a kókuszos réteg tetejére, és szintén egyenletesen simítsuk el.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20 percig. (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem) A sütőből kivéve a formában hagyjuk egy kicsit hűlni, majd helyezzük rá egy tortatálra és hűtsük langyosra.
A langyosra hűlt brownie tetejét ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd tálaljuk.