Bombajó torta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- fél cs sütőpor
- fél dl étolaj
- fél dl víz
- csipet só
Krémhez:
- 1 cs puncs puding
- 3 dl tej
- 2 ek rum vagy aroma
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 mk őrölt fahéj
- 2 ek kakaópor
- 1 tábla étcsoki
- 2,5 dl tej
- fél cs zselatin
- kevés rum
- 3 dl habtejszín
Díszítéshez:
- 1 tábla étcsoki
- 5 dkg margarin
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A tojás fehérjét csipet sóval és a víz felével keményre felverem,majd hozzáadom a cukrot. Amikor a cukor elolvadt hozzáadom az olajjal elkevert tojás sárgáját és még pár percig habosra verem. Amikor már elég habos hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet. 38*22 cm-es sütőpapíros tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütöm.
Krémhez a pudingot felfőzöm a tejben és mikor kihűlt kihabosítom a margarinnal és a porcukorral. Megtöltöm vele a piskótát, majd feltekerem. Kis időre hideg helyre teszem, majd 1 cm-es szeletekre felvágom. Egy kúp alakú formát folpackkal kibélelek és kiteszem a piskóta szeletekkel. A következő krémmel töltöm meg: a tojás sárgáját kikeverem a fahéjjal, cukorral és a kakaóporral. A tejet felforralom beletördelem a csokoládét és állandó keverés mellett hozzáöntöm a sárgás masszát és sűrűre befőzöm. Melegen hozzáadom a megáztatott zselatint, jól összekeverem és kihűtöm. A habtejszínt habbá verem és a csokis krémmel összekeverem. A piskótával kirakott edénybe teszek egy sor krémet, rá ismét piskóta, újra krém és végül piskótával zárom. 2-3 órát a hűtőbe teszem majd felfordítom és a fóliát lehúzom róla. A csokit felolvasztjuk a margarinnal és olajjal, majd leöntjük vele a tortát. Ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »