Bombajó torta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- fél cs sütőpor
- fél dl étolaj
- fél dl víz
- csipet só
Krémhez:
- 1 cs puncs puding
- 3 dl tej
- 2 ek rum vagy aroma
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 mk őrölt fahéj
- 2 ek kakaópor
- 1 tábla étcsoki
- 2,5 dl tej
- fél cs zselatin
- kevés rum
- 3 dl habtejszín
Díszítéshez:
- 1 tábla étcsoki
- 5 dkg margarin
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A tojás fehérjét csipet sóval és a víz felével keményre felverem,majd hozzáadom a cukrot. Amikor a cukor elolvadt hozzáadom az olajjal elkevert tojás sárgáját és még pár percig habosra verem. Amikor már elég habos hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet. 38*22 cm-es sütőpapíros tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütöm.
Krémhez a pudingot felfőzöm a tejben és mikor kihűlt kihabosítom a margarinnal és a porcukorral. Megtöltöm vele a piskótát, majd feltekerem. Kis időre hideg helyre teszem, majd 1 cm-es szeletekre felvágom. Egy kúp alakú formát folpackkal kibélelek és kiteszem a piskóta szeletekkel. A következő krémmel töltöm meg: a tojás sárgáját kikeverem a fahéjjal, cukorral és a kakaóporral. A tejet felforralom beletördelem a csokoládét és állandó keverés mellett hozzáöntöm a sárgás masszát és sűrűre befőzöm. Melegen hozzáadom a megáztatott zselatint, jól összekeverem és kihűtöm. A habtejszínt habbá verem és a csokis krémmel összekeverem. A piskótával kirakott edénybe teszek egy sor krémet, rá ismét piskóta, újra krém és végül piskótával zárom. 2-3 órát a hűtőbe teszem majd felfordítom és a fóliát lehúzom róla. A csokit felolvasztjuk a margarinnal és olajjal, majd leöntjük vele a tortát. Ízlés szerint díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »