Bombajó torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Bombajó torta

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • fél cs sütőpor
  • fél dl étolaj
  • fél dl víz
  • csipet só

Krémhez:

  • 1 cs puncs puding
  • 3 dl tej
  • 2 ek rum vagy aroma
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 5 tojás sárgája
  • 2 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 2 ek kakaópor
  • 1 tábla étcsoki
  • 2,5 dl tej
  • fél cs zselatin
  • kevés rum
  • 3 dl habtejszín

Díszítéshez:

  • 1 tábla étcsoki
  • 5 dkg margarin
  • 2 ek étolaj

Elkészítése:
A tojás fehérjét csipet sóval és a víz felével keményre felverem,majd hozzáadom a cukrot. Amikor a cukor elolvadt hozzáadom az olajjal elkevert tojás sárgáját és még pár percig habosra verem. Amikor már elég habos hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet. 38*22 cm-es sütőpapíros tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütöm.
Krémhez a pudingot felfőzöm a tejben és mikor kihűlt kihabosítom a margarinnal és a porcukorral. Megtöltöm vele a piskótát, majd feltekerem. Kis időre hideg helyre teszem, majd 1 cm-es szeletekre felvágom. Egy kúp alakú formát folpackkal kibélelek és kiteszem a piskóta szeletekkel. A következő krémmel töltöm meg: a tojás sárgáját kikeverem a fahéjjal, cukorral és a kakaóporral. A tejet felforralom beletördelem a csokoládét és állandó keverés mellett hozzáöntöm a sárgás masszát és sűrűre befőzöm. Melegen hozzáadom a megáztatott zselatint, jól összekeverem és kihűtöm. A habtejszínt habbá verem és a csokis krémmel összekeverem. A piskótával kirakott edénybe teszek egy sor krémet, rá ismét piskóta, újra krém és végül piskótával zárom. 2-3 órát a hűtőbe teszem majd felfordítom és a fóliát lehúzom róla. A csokit felolvasztjuk a margarinnal és olajjal, majd leöntjük vele a tortát. Ízlés szerint díszítjük.