Battenberg sütemény gluténmentesen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 90 g gyümölcscukor (vagy 120 g kristálycukor)
- 120 g rizsliszt
- fehér fondant
- sárgabaracklekvár
- piros ételfesték
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük. A sárgájákat a másik fele cukorral habosra keverjük. A kettőt óvatosan összekeverjük, beleszitáljuk a liszteket, majd összeforgatjuk.
A fele masszába piros ételfestéket keverünk. Egy kis méretű tepsibe sütőpapírt teszünk úgy, hogy a kétféle tésztát elválasztjuk egymástól. Előmelegített, 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
Ha megsült, rácsra tesszük és lehúzzuk a papírt. Ha teljesen kihűlt, kettévágjuk a piskótákat.
Két különbözőt teszünk egymás mellé a kinyújtott fondant egyik felére. Megkenjük sárgabaracklekvárral a csíkok két oldalát és a tetejét, majd rátesszük a másik kettőt ellentétesen és azokat is megkenjük lekvárral.
Ráborítjuk a fondant és a felesleget levágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »