Battenberg sütemény gluténmentesen

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Battenberg sütemény gluténmentesen

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 6 tojás
  • 90 g gyümölcscukor (vagy 120 g kristálycukor)
  • 120 g rizsliszt
  • fehér fondant
  • sárgabaracklekvár
  • piros ételfesték

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük. A sárgájákat a másik fele cukorral habosra keverjük. A kettőt óvatosan összekeverjük, beleszitáljuk a liszteket, majd összeforgatjuk.

A fele masszába piros ételfestéket keverünk. Egy kis méretű tepsibe sütőpapírt teszünk úgy, hogy a kétféle tésztát elválasztjuk egymástól. Előmelegített, 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

Ha megsült, rácsra tesszük és lehúzzuk a papírt. Ha teljesen kihűlt, kettévágjuk a piskótákat.

Két különbözőt teszünk egymás mellé a kinyújtott fondant egyik felére. Megkenjük sárgabaracklekvárral a csíkok két oldalát és a tetejét, majd rátesszük a másik kettőt ellentétesen és azokat is megkenjük lekvárral.

Ráborítjuk a fondant és a felesleget levágjuk.