Barna torta recept

Hozzávalók: (25 cm- es tortaformához)
Tészta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 csapott ek liszt
- 8 csapott ek kristálycukor
- 1 ek kakaó
- Késhegynyi sütőpor
- Késhegynyi szalikáli
- 1 cs vaníliás cukor
- Pár csepp citromlé (fél kávéskanálnyi)
Krém:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 2 dl tej
- 2 dl erős feketekávé
- 2 ek kakaó
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgához hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, kakaóport, sütőport és szalakálit. A fehérjét pedig kemény habbá verjük a citromlével. A felvert habhoz fakanál segítségével hozzákeverjük a sárgákat. 35 perc alatt 190 fokon készre sütjük. Ha kihűlt 3 lapra vágjuk. A krémhez a lisztet a tojással és kevés hideg tejjel simára keverjük, majd lassan hozzáadjuk a kakaóport, kávét is. Lassú tűzön krémmé főzzük. A vajat a porcukorral elkeverjük és azt adjuk a kávés krémhez és jól összedolgozzuk. A lapokat ezzel a krémmel töltjük. Vigyázat, hagyjunk díszíteni is belőle!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »