Barna torta recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók: (25 cm- es tortaformához)
Tészta:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 csapott ek liszt
- 8 csapott ek kristálycukor
- 1 ek kakaó
- Késhegynyi sütőpor
- Késhegynyi szalikáli
- 1 cs vaníliás cukor
- Pár csepp citromlé (fél kávéskanálnyi)
Krém:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 2 dl tej
- 2 dl erős feketekávé
- 2 ek kakaó
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgához hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, kakaóport, sütőport és szalakálit. A fehérjét pedig kemény habbá verjük a citromlével. A felvert habhoz fakanál segítségével hozzákeverjük a sárgákat. 35 perc alatt 190 fokon készre sütjük. Ha kihűlt 3 lapra vágjuk. A krémhez a lisztet a tojással és kevés hideg tejjel simára keverjük, majd lassan hozzáadjuk a kakaóport, kávét is. Lassú tűzön krémmé főzzük. A vajat a porcukorral elkeverjük és azt adjuk a kávés krémhez és jól összedolgozzuk. A lapokat ezzel a krémmel töltjük. Vigyázat, hagyjunk díszíteni is belőle!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.