Barna torta recept
Hozzávalók: (25 cm- es tortaformához)
Tészta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 7 csapott ek liszt
- 8 csapott ek kristálycukor
- 1 ek kakaó
- Késhegynyi sütőpor
- Késhegynyi szalikáli
- 1 cs vaníliás cukor
- Pár csepp citromlé (fél kávéskanálnyi)
Krém:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 2 dl tej
- 2 dl erős feketekávé
- 2 ek kakaó
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgához hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, kakaóport, sütőport és szalakálit. A fehérjét pedig kemény habbá verjük a citromlével. A felvert habhoz fakanál segítségével hozzákeverjük a sárgákat. 35 perc alatt 190 fokon készre sütjük. Ha kihűlt 3 lapra vágjuk. A krémhez a lisztet a tojással és kevés hideg tejjel simára keverjük, majd lassan hozzáadjuk a kakaóport, kávét is. Lassú tűzön krémmé főzzük. A vajat a porcukorral elkeverjük és azt adjuk a kávés krémhez és jól összedolgozzuk. A lapokat ezzel a krémmel töltjük. Vigyázat, hagyjunk díszíteni is belőle!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


