Barna torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Barna torta

Hozzávalók: (25 cm- es tortaformához)
Tészta:

  • 8 tojás
  • 7 csapott ek liszt
  • 8 csapott ek kristálycukor
  • 1 ek kakaó
  • Késhegynyi sütőpor
  • Késhegynyi szalikáli
  • 1 cs vaníliás cukor
  • Pár csepp citromlé (fél kávéskanálnyi)

Krém:

  • 1 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 2 dl erős feketekávé
  • 2 ek kakaó

Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgához hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, kakaóport, sütőport és szalakálit. A fehérjét pedig kemény habbá verjük a citromlével. A felvert habhoz fakanál segítségével hozzákeverjük a sárgákat. 35 perc alatt 190 fokon készre sütjük. Ha kihűlt 3 lapra vágjuk. A krémhez a lisztet a tojással és kevés hideg tejjel simára keverjük, majd lassan hozzáadjuk a kakaóport, kávét is. Lassú tűzön krémmé főzzük. A vajat a porcukorral elkeverjük és azt adjuk a kávés krémhez és jól összedolgozzuk. A lapokat ezzel a krémmel töltjük. Vigyázat, hagyjunk díszíteni is belőle!