Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barbie torta recept

Barbie torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek liszt
    • 3 ek étkezési keményítő
    • 6 ek cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csipet csipet só
    • 2 ek víz
    • 25 dkg margarin
    • 15 + 10 dkg porcukor
    • 25 dkg mascarpone krémsajt
    • 2 csomag tejszínízű pudingpor
    • 8 dl tej
    • 60 dkg marcipán massza
    • dekorszív
    • 1 db baba (láb nélkül)

    Elkészítése:

    A 6 tojásból és hozzávalóiból megsütöttem a piskótát: a tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá vertem, a sárgáját a cukorral kihabosítottam, hozzáadtam a vizet és a vaníliás cukrot, beleszitáltam a sütőporos-keményítős lisztet, elkevertem, majd óvatosan beleforgattam a tojáshabot. Kör alakú tortaformában, 180 fokon tűpróbáig sütöttem.

    Elkészítettem közben a krémet. A pudinghoz 6 dl tejet elkezdtem forralni, a pudingport 10 dkg cukorral és a maradék 2 dl hideg tejjel csomómentesre kevertem, hozzáadtam a már forró tejhez, és folyamatosan kevergetve sűrűre főztem. Hagytam kihűlni, majd a puha margarint a maradék 15 dkg cukorral habosra kevertem, és hozzáadtam a pudinghoz a mascarponéval együtt.

    Egy öblös tálat (ami a baba ruhájának pont megfelelő) folpackal kibéleltem (a szélein hagyjuk túllógni). A felszeletelt piskótából egy lappal kibéleltem a formát, erre krémet kentem, újra piskóta, újra krém, amíg el nem fogyott, és meg nem telt a tál. Betakartam a lelógó fóliával, és behűtöttem egy éjszakára.

    Másnap kiborítottam a formából, és a színes marcipánból ruhát képezve beburkoltam kívülről a tortát. A pucér babát középre beillesztettem (a lábait vegyük le), marcipánból elkészítettem a ruha felső részét, majd a szoknya részt cukorkával díszítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá