Barbie torta recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tekercs hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk, még melegen feltekerjük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt akkor megkenjük a lekvárral és ismét feltekerjük, majd ujjnyi szeletekre vágjuk.
A kerek lapból is piskótát sütünk egy 24 cm-es formában, majd kihűtjük.
Egy kisebb, de mély edényt kibélelünk a piskótatekercs szeletekkel. (Én a habverőm tálját használtam), de előtte közepébe beleállítunk egy alufóliával bevont kéztörlő gurigát és ezt kihagyjuk.
Elkészítjük a krémet és beleöntjük a kibélelt
edénybe. A tortakarikának a széleit akkora méretre vágjuk, hogy befedje a tálat. Hűtőben dermesztjük.
Ha megdermedt, kiöntjük a tálból, a barbie babát beleállítjuk, (a lábát kivettem, mert túl magas volt)és díszítjük tetszés szerint a tortánkat színezett tejszínhabbal és cukorkákkal.
Krém elkészítése:
A málnát a cukorral, citrom levével turmixoljuk, a tejszínt felverjük. Egy kevés tejszínt hozzá keverünk a málnához, majd a málnás masszát hozzáadjuk a tejszínhez. Végül az 1 dl vízben meglangyosított zselatint hozzáadjuk, és a formába öntjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »