Barackos túrótorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek liszt
- 5 ek cukor
- fél cs sütőpor
Krémhez:
- 50 dkg túró
- 3,5 dl habtejszín
- 18 g zselatin
- 1 citrom leve, héja
- 15 dkg porcukor
- 1 konzerv őszibarack befőtt(480 g-os)
Elkészítése:
Először megcsináljuk a piskótát úgy, hogy a tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, majd a cukrot kihabosítjuk a tojások sárgájával.
A lisztet és a sütőport belekeverem a tojás sárgájához, majd kevés fehérjehabbal fellazítom egy kicsit és óvatosan összeforgatom a fehérjehabot a sárgájával. Olajozott tortaformába öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sül.
Amíg sül elkészítjük a krémet úgy, hogy a zselatint elkészítjük a leírása szerint. A túrót apróra törjük a cukorral és a citrom levével és a héjával. A habtejszínt kemény habbá verem és a túrós krémhez adjuk, majd a folyós zselatint is belekeverjük. Ha megsült és jól kihűtöttük a piskótát, akkor félbe vágjuk és megkenjük a krémmel.
A barackot lecsöpögtetjük és 3-4 fél barackot csíkozunk és kicsi kockákra vágjuk. Ezt rátesszük az elegyengetett krémre és befedjük a piskóta tetejével. A tetejére és az oldalára is kenünk krémet, de ha nem maradt ki akkor verjünk fel még tejszínhabot és fedjük be azzal. Habrózsákat nyomunk és a kimaradt barackokból cikkekre vágottakkal díszítjük. Én pici sárga virágot is tettem minden habrózsa tetejére.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »