Hozzávalók:
Piskótához:
Krémhez:
Elkészítése:
Először megcsináljuk a piskótát úgy, hogy a tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, majd a cukrot kihabosítjuk a tojások sárgájával.
A lisztet és a sütőport belekeverem a tojás sárgájához, majd kevés fehérjehabbal fellazítom egy kicsit és óvatosan összeforgatom a fehérjehabot a sárgájával. Olajozott tortaformába öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sül.
Amíg sül elkészítjük a krémet úgy, hogy a zselatint elkészítjük a leírása szerint. A túrót apróra törjük a cukorral és a citrom levével és a héjával. A habtejszínt kemény habbá verem és a túrós krémhez adjuk, majd a folyós zselatint is belekeverjük. Ha megsült és jól kihűtöttük a piskótát, akkor félbe vágjuk és megkenjük a krémmel.
A barackot lecsöpögtetjük és 3-4 fél barackot csíkozunk és kicsi kockákra vágjuk. Ezt rátesszük az elegyengetett krémre és befedjük a piskóta tetejével. A tetejére és az oldalára is kenünk krémet, de ha nem maradt ki akkor verjünk fel még tejszínhabot és fedjük be azzal. Habrózsákat nyomunk és a kimaradt barackokból cikkekre vágottakkal díszítjük. Én pici sárga virágot is tettem minden habrózsa tetejére.