Barackos pavlova pisztáciával recept

Hozzávalók:
Tortához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- csipet só
- 3/4 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
- 1,5 teáskanál almaecet
- 1,5 evőkanál étkezési keményítő
A krémhez:
- 3 dl habtejszín
- 1,5 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
- 23 dkg barackkonzerv
- 3 dkg sótlan pisztácia
Elkészítése:
A tojásfehérjét kevés sóval laza habbá verjük, majd fél percenként, evőkanálnyi adagokban hozzáadjuk a cukrokat és közben addig folytatjuk a habosítást, míg kemény habot nem kapunk. A habot egy spatulával elválasztjuk az edény falától, majd hozzáforgatjuk az ecetet és a keményítőt.
A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra. Egy sütőpapírt sütőlapra helyezünk és elosztjuk rajta a habot, méghozzá ovális formára, amit egy kenőkéssel körben eligazítunk. Betesszük a sütőbe és 40 percig sütjük alsó-felső sütésen, elektromos sütőben.
Ha kész kihűtjük és megtöltjük. A tejszínt összekeverjük a vaníliás cukorral és habbá verjük, majd elosztjuk a torta tetején.
A barackokat szeletekre vágva szépen elosztjuk a tejszínhab tetején és megszórjuk apróra vágott zöld pisztáciával. Lehűtve kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »