Barackos pavlova pisztáciával recept

Hozzávalók:
Tortához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- csipet só
- 3/4 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
- 1,5 teáskanál almaecet
- 1,5 evőkanál étkezési keményítő
A krémhez:
- 3 dl habtejszín
- 1,5 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
- 23 dkg barackkonzerv
- 3 dkg sótlan pisztácia
Elkészítése:
A tojásfehérjét kevés sóval laza habbá verjük, majd fél percenként, evőkanálnyi adagokban hozzáadjuk a cukrokat és közben addig folytatjuk a habosítást, míg kemény habot nem kapunk. A habot egy spatulával elválasztjuk az edény falától, majd hozzáforgatjuk az ecetet és a keményítőt.
A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra. Egy sütőpapírt sütőlapra helyezünk és elosztjuk rajta a habot, méghozzá ovális formára, amit egy kenőkéssel körben eligazítunk. Betesszük a sütőbe és 40 percig sütjük alsó-felső sütésen, elektromos sütőben.
Ha kész kihűtjük és megtöltjük. A tejszínt összekeverjük a vaníliás cukorral és habbá verjük, majd elosztjuk a torta tetején.
A barackokat szeletekre vágva szépen elosztjuk a tejszínhab tetején és megszórjuk apróra vágott zöld pisztáciával. Lehűtve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »