Barackos orosz krémtorta recept
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, összekeverjük, majd a habot óvatosan beleforgatjuk. 22 cm-es tortaformába öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, 3 egyforma részre vágjuk.
Krém készítése:
Az egész tojásokat a cukorral és a tejjel gőz felett sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a forró vízben feloldott zselatint. A gőzről levéve folyamatosan keverjük, és langyosra hűtjük. A tejszínt habbá verjük, majd fokozatosan a főtt krémhez adjuk.
A piskótalapokat az így elkészült krémmel töltjük, és mindegyiket megszórjuk a mazsolával, illetve a felaprított barackkal.
Kívül a 3 dl tejszínből vert habbal vonjuk be, ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »


