Barackos orosz krémtorta recept

Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, összekeverjük, majd a habot óvatosan beleforgatjuk. 22 cm-es tortaformába öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, 3 egyforma részre vágjuk.
Krém készítése:
Az egész tojásokat a cukorral és a tejjel gőz felett sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a forró vízben feloldott zselatint. A gőzről levéve folyamatosan keverjük, és langyosra hűtjük. A tejszínt habbá verjük, majd fokozatosan a főtt krémhez adjuk.
A piskótalapokat az így elkészült krémmel töltjük, és mindegyiket megszórjuk a mazsolával, illetve a felaprított barackkal.
Kívül a 3 dl tejszínből vert habbal vonjuk be, ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »