Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos orosz krémtorta recept

Barackos orosz krémtorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek liszt
    • 6 ek cukor
    • 1 kk sütőpor

    Krém:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 3 dl tej
    • 1,5 dl forró víz
    • 1 csomag zselatin
    • 3 dl habtejszín

    Továbbá:

    • 10 dkg rumba áztatott mazsola
    • 3-4 szem apróra vágott őszibarack befőtt
    • 3 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Piskóta készítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, összekeverjük, majd a habot óvatosan beleforgatjuk. 22 cm-es tortaformába öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, 3 egyforma részre vágjuk.

    Krém készítése:

    Az egész tojásokat a cukorral és a tejjel gőz felett sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a forró vízben feloldott zselatint. A gőzről levéve folyamatosan keverjük, és langyosra hűtjük. A tejszínt habbá verjük, majd fokozatosan a főtt krémhez adjuk.

    A piskótalapokat az így elkészült krémmel töltjük, és mindegyiket megszórjuk a mazsolával, illetve a felaprított barackkal.

    Kívül a 3 dl tejszínből vert habbal vonjuk be, ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá