Hozzávalók:
Tészta:
Piskóta:
Krém:
Továbbá:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, összekeverjük, majd a habot óvatosan beleforgatjuk. 22 cm-es tortaformába öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, 3 egyforma részre vágjuk.
Az egész tojásokat a cukorral és a tejjel gőz felett sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a forró vízben feloldott zselatint. A gőzről levéve folyamatosan keverjük, és langyosra hűtjük. A tejszínt habbá verjük, majd fokozatosan a főtt krémhez adjuk.
A piskótalapokat az így elkészült krémmel töltjük, és mindegyiket megszórjuk a mazsolával, illetve a felaprított barackkal.
Kívül a 3 dl tejszínből vert habbal vonjuk be, ízlés szerint díszítjük.