Barackos orosz krémtorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 1 kk sütőpor

Krém:

  • 5 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 1,5 dl forró víz
  • 1 csomag zselatin
  • 3 dl habtejszín

Továbbá:

  • 10 dkg rumba áztatott mazsola
  • 3-4 szem apróra vágott őszibarack befőtt
  • 3 dl habtejszín

Elkészítése:

Piskóta készítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, összekeverjük, majd a habot óvatosan beleforgatjuk. 22 cm-es tortaformába öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, 3 egyforma részre vágjuk.

Krém készítése:

Az egész tojásokat a cukorral és a tejjel gőz felett sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a forró vízben feloldott zselatint. A gőzről levéve folyamatosan keverjük, és langyosra hűtjük. A tejszínt habbá verjük, majd fokozatosan a főtt krémhez adjuk.

A piskótalapokat az így elkészült krémmel töltjük, és mindegyiket megszórjuk a mazsolával, illetve a felaprított barackkal.

Kívül a 3 dl tejszínből vert habbal vonjuk be, ízlés szerint díszítjük.